Boşanma Davasında Ön İnceleme Tutanağı Nedir

Boşanma davasında tebligatlar ve cevap verme sürelerinden sonra dosya hakimin önüne gelir. Bu süre kısaca davacının veya boşanma avukatı tarafından açılan dava dilekçesinin karşı davalıya tebliği daha sonra ise kendisine tebliğden itibaren davalının cevap vermesi gerekiyor. İkinci dilekçelerde ise yine davacı veya boşanma avukatı, davalının cevabına karşı bir cevap dilekçesi hazırlamaktadır. Burada kesin süreler içinde şahitlerin mahkemeye sunulması gerekmektedir. Gider avansları ödenmesi gerekir. Tüm bu aşamadan sonra hakim dosyayı ele alır. Ön inceleme duruşmasında tarafların aralarındaki anlaşmazlıklar ele alınır ve taraflarca imza altına alınır.
Hukuk Muhakameleri Kanunu 140/3.fıkrasının son cümlesi “tahkikat bu tutanak esas alınmak suretiyle yürütülür.” şeklindedir. Ön inceleme sonuç tutanağı öncesindeki dilekçelerde dayanılan tüm vakıaların anlaşmazlıkların yer aldığı ön inceleme duruşma tutanağına geçer. Bu çok önemlidir.
Ön inceleme sonuç tutanağı, taraflar arasındaki çekişmeli olan vakıaların ve bu vakıalara ilişkin ispat vasıtalarının belirlendiği oturumun adıdır.
İlgili Makaleler :
- Boşanma Davası Ön İnceleme Tutanağı
- Boşanma’da Nafaka Nasıl Hesaplanır
- Boşanma Davası Velayet Davaları
- İştirak Nafakası Nedir
- Anlaşmalı Boşanma
- Boşanma avukatı
- Eşlerden Birinin Boşanma Davası Açması
- Katılma Alacağı Zamanaşımı Süresi
- Katılma Alacağında Tasarruf Yetkisi
- Eşler Arasında Mal satışı
- Eşler Arasında Bağışlama Sözleşmesi
- Boşanma Davasında Tanık
- Boşanma Davasında Yeni Vakıa Süresi
- Mal Ayrılığı Rejimi Davası