Çağlayan – Şişli Ceza Avukatı
İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Şişli içerisinde sırasıyla ceza davaları, boşanma davaları, icra davaları en çok sıklıkla görülen dava tipleridir. Kapatılan Beyoğlu, Şişli, Eyüp, Fatih ve Sarıyer adliyeleri de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde birleştirildi. Haliyle bu davalara ilgilenecek, müvekkili ile doğru bir çalışma programı belirleyip gizlilik sınırları içerisinde görev yapacak avukat arayışı da artmaktadır.
Günümüzde, halkın tabiriyle ceza avukatı, iş avukatı, boşanma avukatı, icra avukatı gibi terimler avukatlık kanunumuzda bulunmamaktadır. Bu tabirle belirtilmek istenen avukatın ilgi gösterdiği ve çalışma alanı olarak kendine belirlediği kategorilerdir. Her avukat bu davaları üstlenebilecektir.
Yazı İçeriği
Ceza Avukatı Şişli Çağlayan’da Olması Zorunlu mudur?
İstanbul ili ilçesinde her avukat rahatlıkla diğer ilçelerdeki davaları takip edebilmektedir. İş yoğunluğuna bağlı olarak avukat ile iletişime geçilip davayı üstlenip üstlenmeyeceği öğrenilmelidir. Şişli’de avukatlık bürosu olan bir avukat, Kocaeli, Van gibi illerde de davaları üstlenebilecek iken İstanbul ili ilçesinde bulunan bir avukatlık bürosunun hangi ilçede olduğunun bir önemi bulunmamaktadır. Önemli olan avukat-müvekkil ilişkisiyle davaya ait bilgileri edinmek sonrasında avukatın dosya üzerinde gerekli özeni göstererek çalışmasıdır. Her avukat bu özeni göstermek için gerekli çalışmayı yapacaktır.
Şişli ceza avukatı veya çağlayan ceza avukatı gibi bir terim kanunumuzda bulunmamaktadır. Avukatlık mesleği, kendine özgü disiplin ve etik kuralları bulunan onurlu bir meslektir. Her avukat davalarınızı takibini yapabilir ancak siz en güvendiğiniz avukatla çalışma özgürlüğüne sahipsiniz.
Şişli Ceza Avukatı Nedir? Ceza Avukatı Ne İş Yapar ?
Avukatlık kanunumuz yurtdışında olduğu gibi avukatların çalışma alanları veya ihtisas alanları bulunmamaktadır. Her avukat , hukuki alanlarınızın tümüne yardımcı olabilecek nosyona sahip olduğu kabul edilmektedir. Teknik anlamda ceza avukatı gibi bir terim bulunmasa da pratikte dava tecrübeleri, ilgi alanları gibi unsurlar göz önüne alındığında ceza avukatı tabiri kullanılmaktadır. Ceza avukatı olarak davanızı üstlenen avukatlar dava ile hayati önem taşıyacak usul ve esasları inceleyecek hak kayıpları yaşamanıza engel olacaklardır. Bu sebeple ceza davalarınızı mutlaka ama mutlaka bir avukata danışarak yürütmelisiniz. Avukat dışında davaların açılması için adliye önündeki dilekçeci sıfatıyla çalışan kişilerden uzak durmalısınız. En çok sık karşılaşılan ceza dava türleri,
- Kasten öldürme suçu – ( Cinayet Suçu ) (TCK 81)
- Nitelikli Dolandırıcılık suçu
- Hırsızlık suçu (TCK 141)
- Basit kasten adam yaralama (m. 86/2).
- TCK md. 86/2 kapsamında kalan kasten yaralama suçunun ihmali davranışla işlenmesi (m. 88).
- Taksirle yaralama suçu (m. 89/1-2-3-4)
- Cinsel saldırı suçu (m. 102/1 ve 102/2).
- Reşit olmayanla cinsel ilişki suçu (m.104).
- Cinsel taciz suçu (m. 105).
- Tehdit suçu (m. 106/).
- Konut dokunulmazlığını ihlal Suçu (m. 116).
- İş ve çalışma hürriyetini ihlal suçu (m.117).
- Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçu (m. 123/).
- Hakaret Suçu
- Dolandırıcılık suçu
Ceza Davalarında Hangi Mahkemeler Görevlidir ?
Diğer özel kanunlar haricinde, Türk Ceza Kanununa göre işlenen suçların yargılamaları; asliye ceza mahkemelerinde veya ağır ceza mahkmelerinde görülmektedir. Suçlara ilişkin hapis cezalarının üst limiti dikkate alınarak hangi davanın hangi mahkemede görüleceği tespit edilir. Asliye ceza mahkemelerinde görülen ceza davaları hususlarında çalışma yapan avukat ağır ceza mahkemelerinde görülen davalar da çalışma gösterebilir. Dediğimiz gibi, ceza avukatı veya ağır ceza avukatı gibi bir ayrım bulunmamaktadır.
Ağır Ceza Mahkemelerinde Görülen Belli Başlı Davalar ;
- Yağma suçu ( gasp suçu )
- Adam öldürme suçu
- Resmi Belgede Sahtecilik
- Nitelikli dolandırıcılık
- Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak
- Hileli iflas
- Cumhurbaşkanına suikast ve saldırı
- Askeri casusluk
- Devlet sırlarını açıklamak
- Anayasayı ihlal
- Silahlı örgüt kurma
Ağır Ceza Mahkemesinde Avukat Tutma Zorunlu mudur?
Türkiye’de görülen ceza davalarının hiçbirinde avukat tutmak zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak davanızın delilleri, son durumu hakkında bilgi edinmek, davayı takip edebilmek çok önemli hususlardır. Özellikle ağır ceza mahkemelerinde görülen davalar açısından belli bir şüphe varlığı dahilinde savcılık tarafından dava açıldığı düşünüldüğünde mahkumiyet olasığılınızı değerlendirmelisiniz. Ağır ceza davalarındaki mahkumiyet süreleri dikkate alındığında avukat yardımıyla profesyonel hukuki destek almanız yararınza olacaktır.
Çağlayan Şişli İlçesi Ceza Davalarında Yetkili Mahkeme Hangisidir?
Şişli ilçesi sınırlarında işlenen suçlardan ötürü yetkili mahkeme Çağlayan’da bulunan İstanbulAdliyesi’ndedir. Ağır ceza suçları haricinde kalan suçların yargılamaları ise İstanbul Asliye Ceza Mahkemeleri’ndedir. Ağır ceza niteliğinde suçlar ise İstanbul Adliyesi Ağır Ceza Mahkemeleri’ndedir.
• 19 Mayıs • Ayazağa • Bozkurt • Cumhuriyet • Duatepe • Esentepe • Feriköy • Halaskargazi • Halideedip • Harbiye • Maslak • Mecidiyeköy • Meşrutiyet • Okmeydanı • Pangaltı • Şişli • Teşvikiye
tüm bu mahalle ve semtler Şişli ilçesi içerisinde yer almaktadır. Esasen Çağlayan adliyesi, Kağıthane ilçesi sınırları içersinde yer almasına rağmen Şişli ilçesinede oldukça yakındır.
Şişli Çağlayan Ağır Ceza Davaları için Avukatlık Ücreti
Şişli ilçesi çağlayan adliyesinde görülecek ceza davalarının avukatlık ücreti hatta ilçe ve şehirler fark etmeksizin tüm avukatlar, Barolar Birliği tarafından her yıl yayınlanan asgari ücret tarifesinin altında ücret almaları yasaktır. Buna ek olarak İstanbul Barosu her yıl tavsiye niteliği taşıyan davalar için ücret belirlemektedir. Avukatlar bu tarife uymak zorunda olmayıp daha fazla ücret talep edebilirler. İstanbul ili için 2019 yılına ilişkin İstanbul Barosu tavsiye niteliğindeki avukatlık tarifesi şöyle;
Ağır Ceza Mahkemeleri için Avukatlık Ücreti,
- Sanık Müdafiliği avukatlık ücreti 12.200,00-TL
- Mağdur / Katılan Vekilliği ücreti 9.000,00-TL
Asliye Ceza Mahkemesi için Avukatlık Ücreti,
- Sanık / Suça Sürüklenen Çocuk Müdafiliği avukatlık ücreti 8.500,00-TL
- Mağdur / Katılan Vekilliği ücreti 6.200,00-TL
Sulh Ceza ve İnfaz Hakimliği için Avukatlık Ücreti 3.500-TL