Ceza İnfaz Hukuku Avukatı

İnfaz hukuku, ceza ve güvenlik tedbirlerine ilişkin kesinleşmiş kararların yerine getirilmesine yönelik esasları gösteren bağımsız bir hukuk dalı olduğunu söyleyebiliriz. Diğer bir deyişle infaz hukuku, ceza ve güvenlik tedbirlerinin nasıl yerine getirileceği ile ilgilenir. İnfazın tarihsel gelişimi de ceza ve ceza hukukunun tarihsel gelişimine paralel bir seyir izlemektedir. Günümüzde cezalar insan onuru temelinde gelişen ilkeler doğrultusunda infaz edilir.
Yazı İçeriği
İnfaz Hukuku Avukatı
İnfaz hukuku çok geniş bir alana sahiptir. Kişiler, cezalarının kesinleşmesinden sonra cezaevinde ne kadar kalırım, infaz yatarı nedir, birçok suç sonrası yani cezaların içtiması hesaplanması, denetimli serbestlik oranları nedir, 7242 sayılı yasa sonrası değişen oranlar ve ceza infazlarının koşullu salıverilme oranlarının nasıl uygulanacağı gibi sorulara yanıt aramaktadırlar. Ayrıca 7242 sayılı yasa ile kanunumuza dahil edilen infaz hakimliği müessesi ile birlikte yenilikler ve görev alanları gibi geniş bir yelpazede infaz hukuku konuları süregelmektedir. Kişiler infaz avukatı, infaz hukuku avukatı veya ceza infaz avukatı gibi arayışlarla avukat aramaktadır. Söylemeliyiz ki Avukatlık Kanunumuzda, ceza avukatı, boşanma avukatı, ağır ceza avukatı gibi bir ayrı dal belirlenmediği gibi infaz avukatı, infaz hukuku avukatı gibi terimler de bulunmamaktadır. Ama pratikte ceza davalarına ilgi duyan avukatların özellikle infaz hukukuna karşı ilgisiyle bu alanda daha pratik bilgilere sahip olabilme şansı bulunmaktadır.
İnfaz Hukuku ile İlgili Diğer Makaleler
-
İnfaz Hakimliği Nedir ?
-
Hapis Cezalarının İnfazı
-
Adli Para Cezalarının İnfazı
-
7242 sayılı Yeni İnfaz Yasası Koşullu Salıverilme Oranları
-
Suçta Tekerrür Nedir?
-
Mükerrirlere Özgü İnfaz Rejimi
-
Dava ve Ceza Zamanaşımı Süreleri
-
Yeni İnfaz Yasası Kaçakçılık Suçunun İnfazı
-
Denetimli Serbestlik Dosya kapatma kararına itiraz
-
Hükmün açıklanmasının geri bıraklılması Memur
-
Hapis Cezasının Ertelenmesi Kararı
-
İnfazın Ertelenmesi
Daha önceki yazılarımıza tıklayarak makalelerin içeriğini görüntüleyebilirsiniz.
Ceza İnfazın Amacı Nedir
Kişilerin ceza ve güvenlik tedbirleriyle uygulanması hedeflenen amaç ise suçu önleme ve kişileri yeniden topluma kazandırmaktır.
- Genel ve özel önlemeyi sağlamak
- Bu maksatla hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek
- toplumu suça karşı korumak
- hükümlünün yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek
- üretken ve kanunlara, nizamlara , toplumsal kurallara aykırı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaktır.
Ceza İnfazının Tarihçesi
Cumhuriyet döneminde ilk olarak 1926 yılında 765 sayılı Türk Ceza Kanunun yürürlüğe girmesiyle cezaevi ve infaz sistemi yeniden ele alınır. 1965 tarih ve 647 sayılı Cezaların İnfazı Hakkında Kanun ile modern infaz esasları getirilmeye çalışılmıştır. İnfaz hukukunun yeni esasları ise 2004 tarih ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile düzenlenir. Ve günümüzde yeni düzenlemelerle şekillenerek güncel halini almaktadır.
Tevfik yıldırım bey çok teşekkür ederim başarılarınızın devamını dilerim sizin gibi merhametli adaletli avukatlara ihtiyacımız var
Benim kardeşimin 2 YIL infazı vardı ve yalan beyan vermekten tekrar infazı varken 5 at hapis geldi ve şu anda 18 ay kesinleşmiş hapis diyor bunun ne kadarını yatar yada tekrar denerim olurmu şimdiden teşekkürler efendim
Gerekçeli kararları görmeden yorum yapmak doğru olmaz.
İyi günler Tevfik Bey nitelikli dolandırıcılık suçundan 5 ayrı dosyadan toplam toplam 53 yıl ceza verilmiştir bu kişi cezaevinde ne kadar kalır kapalı ve açık sürelerinin söyleyebilir misiniz Teşekkür ederim
Ne kadar kibarsınız. Bu hususta ilk önce danışmanlık ücretini ödeyin. Size kapalıda açıkta ne kadar kalırsınız hepsini uzun uzun anlatırız.
Merhaba ben esimle.kavga ettydik ve eve bugun kagit geldi 3 ay 22 gun hapis die yatirirlarmi acaba
Kararı görmemiz gerekiyor
Şantajdan 5 sene ceza aldım temize yolladim aynı şekilde ceza onaylandı ben bu 5 senenin cezasini kac yılını kapalıda kaç yılını açıkta yatarım tevfik bey avukatım yardımcı olurmusunuz sizi sürekli takip eden biriyim herkeze bilgi veriyosunuz banada verirmisiniz
tekerrür olup olmamasına göre değişir
Merhabalar tevkif bey,10 ay hapis cezası aldım askeri firar suçundan 6 yıl önce terhis oldum.Girdi çıktı yapacağım açık cezaevine.Şu anda aday memurum.Girdi çıktıdan sonra görevime devam edebilir miyim?
Merhaba askerden izine geldim izine geldigim zaman izin tecavüzü yaptım 10 ay hapis cezası kararı var yatar mıyım acaba