iletisim mouse ev zar soru video kullanici pdf yildiz istatistik sozlesme destek1 telefon deney menu kampanya klasor urun ampul gulenyuz bilgi sunum bina kurumsal arti kalp yorum bilim duyuru sepet liste monitor takvim ceptelefonu whatsapp gazete foto ayar canta anlasma cuzdan saat para nakliye konum tamir alinti dunya elmas ok destek2
Hürriyet Mahallesi, Kız Kalesi Sokak No:3 İç Kapı: 2, 34403 Kâğıthane/İstanbul
trenfrdearruroja

İşe İade Davası Sonunda Talep Edilecek Tazminatlar

09.09.2019
İşe İade Davası Sonunda Talep Edilecek Tazminatlar

İşe iade davasını kazanan işçinin, işverene yaptığı başvuru üzerine işçinin işe başlatmaktan başka çaresi yoktur. İşçinin iş yerinde iş başı yapmaması ise iş sözleşmesini kendisinin sona erdirmesi olarak değerlendirilmektedir. İşe iade davası ile ilgili diğer detaylara BU linkten ulaşabilirsiniz. Bu yazıda ise işe iade davasını kazanan kişinin talep edebileceği tazminatlardan bahsedeceğiz. Buna göre;

İşçinin işverene başvurusunun ardından işçinin 2 seçeneği bulunmaktadır.

İşçiyi işe başlatmayacağını açıkladığında veya bir aylık başlatma süresi dolduğunda;

  • İşe İade Davasına bağlı iş güvencesi tazminatı
  • 4 aya kadar boşta geçen süre ücreti
  • İlave ihbar tazminatı ve İzin Ücreti

İş güvencesi tazminatı nedir?

İş güvencesi tazminatı, iş kanunu 21.maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre iade kararı verilen işçinin başvurusu üzerine 1 aylık süre içinde onu başlatmayan işyerinin işçiye ödemek zorunda olduğu en az 4 , en çok 8 aylık tutarındaki tazminata denir. İşçi lehine tazminat olarak da adlandırılmaktadır.

Her halükarda işe iade davası sonucunda işe iade edilsede edilmese de iş kanunu 21/3 fıkrasına göre karar gereği işçiye en çok 4 aya kadar doğmuş bulunan ücret ve diğer hakları ödenir.

İşe iade davası tazminatlarında İşverenin dikkat etmesi gereken husus bu 4 aylık ücretinin priminin SGK’ya ödenmesi gerektiğidir. Ancak iş güvencesi tazminatı sonucunda ödenen miktarın nitelik itibariyle kazanç durumunda olmaması ve işe başlatılmayan sigortalının sigortalılık niteliğinin de kalmaması nedeniyle tazminat tutarı prime esas alınmayacak ve tabi tutulmayacaktır.

İş Avukatı İstanbul ( Adliyelerin Yetkileri )

Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Üsküdar, Beykoz, Şile, Tuzla, Çekmeköy, Kadıköy, Küçükyalı, Bostancı, Ataşehir, Ümraniye ve Adalar ilçelerinin bağlı olduğu İstanbul Anadolu Adliyesine bağlıdır.

Zeytinburnu, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören gibi semtler Bakırköy Adliyesi yetkilidir.

Esenyurt, Beylikdüzü gibi semtler Büyükçekmece Adliyesi yetki alanındadır.

Çağlayan, Kağıthane, Şişli, Sarıyer, Fatih, Eyüp, Eminönü, Beşiktaş, Bayrampaşa gibi ilçeler ise İstanbul Adliyesi ( Çağlayan Adliyesi ) ‘ne bağlıdır. İstanbul sınırları içerisinde bir iş avukatı işçi avukatı ile bu adliyelerdeki anlaşmazlıkların takibini yapabilecektir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hukuki Danışmanlık Ücretlidir. İletişim ve Randevu için arayabilirsiniz.
× Whatsapp