Hürriyet Mahallesi, Kız Kalesi Sokak No:3 İç Kapı: 2, 34403 Kâğıthane/İstanbul
trenfrdearruroja

Yanlış tanı ve tedavi için Doktorumu dava edebilir miyim?

07.10.2020
Yanlış tanı ve tedavi için Doktorumu dava edebilir miyim?

Yanlış Teşhis ve Tedavi başarısızlığı nedir?

Teşhis edilmemesi, bir doktorun hastanın tıbbi sorununun doğasını belirlemek için uygun adımları atmadığı belirli bir tıbbi malpraktis şeklidir. Doktor tamamen doğru teşhis etmek veya var olan bir durumu tespitinde başarısız ise hukuka aykırılık oluşmaktadır.  Bunun bir örneği, hastanın çeşitli semptomlardan muzdarip olması olabilir, ancak doktor semptomlar ile altta yatan durum arasındaki bağlantıyı çözümlemiyor olabilir.

Tıbbi malpraktis, bir sağlık uzmanının ihmali olarak tanımlanır ve bu da bir bakım görevi bir nevi borçlu olduğu bir hastanın yaralanmasına neden olur. Bu, doktorları, hemşireleri ve psikologları içerebilir.

Hatalı bir hasta ya da tıbbi bir tanı, teşhis teşhis etmek için başarısızlık tanımı eklenmiştir. Tıbbi tanı genellikle doktor hatası veya hastalığı olmayan bir hastaya teşhis gecikmesi anlamına gelir. Yanlış tanı hastanın yaralanmasına veya söz konusu hastalığın gereksiz ilerlemesine yol açtıysa, yasalarımız  nezdinde hukuki yaptırımalar uygulanabilir. Bir tıp uzmanı, diğer mesleklerden daha yüksek bir bakım standardına sahiptirler. Bu nedenle, herhangi bir sapma, tıbbi malpraktis için sorumlu tutulmalarına neden olabilir.

Yanlış Teşhis ve tedavi için bir doktora dava açmak adına hangi adımlar atılmalıdır?

Siz teşhis edemediği için bir doktora karşı yasal işlem isteyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce, kimin sorumlu olabileceğini ve bu nedenle dava açabileceğini ve başarılı bir dava için gerekli kanıt standardını anlamak önemlidir.

Bir doktor genellikle kendi uygulama alanı tarafından belirlenen standartlara karşılık gelen kanıt standardına uyacaktır. Bu, bir hemşirenin muhtemelen bir doktordan daha düşük bir standarda sahip olacağı ve bir doktorun genellikle bir cerrahınkinden daha düşük bir standarda sahip olacağı anlamına gelir. Bununla birlikte, gerekli kanıt, her bir hastanın koşullarına göre farklılaşabilir.

Bunun bir örneği, bir doktorun teşhis edilmesi veya tespit edilmesi kolay olduğu bilinen bir hastalığı teşhis edememesi olabilir. Doktor, tanı koyamamaktan veya tıbbi yanlış tanıdan sorumlu tutulabilir. Bununla birlikte, tıbbi standartlar belirli bir hastalığın teşhis edilmesinin çok zor olduğunu dikte ederse, doktor tanı koyarken farklı standartlara uyabilir.

Tıbbi malpraktis sorumluluk, hangi teşhis başarısızlık içerebilir, genellikle birden fazla taraf içerebilir. Tıbbi malpraktis sorumluluğunun, ihmali yaralanmaya neden olan hem doktor hem de hemşire arasında bölünmesi mümkündür. Bunun bir örneği, yanlış talimatlar verildiyse veya bir profesyonel diğerini düzeltemediyse olabilir. Bu gibi durumlarda, her iki tarafın da sorumlu tutulabileceği bir şans olabilir. Özellikle hastanenin genel bakım politikasının veya kalitesinin düşük olduğu durumlarda, hastaneyi yanlış tanı için dava etmek mümkündür.

Teşhis edilmemesi gibi tıbbi malpraktis sorumluluğunu kanıtlamak için kurulması gereken unsurlar şunlardır:

  • Sağlık uzmanının hastayla profesyonel bir ilişkisi vardı ve bu nedenle onlara bir bakım görevi borçluydu;
  • Sağlık uzmanı, hastanın tedavisinin bir yönüyle ihmalkardı. Ya da meslekleri için bakım standardını karşılayamadılar;
  • İhmalleri hastanın yaralanmasına neden oldu; ve
  • Bu yaralanma, sakatlık, fiziksel ağrı, zihinsel ağrı ve ıstırap ve/veya gelir kaybı gibi hastaya ölçülebilir hasarlarla sonuçlandı.

Ayrıca, yanlış tanı için bir hastaneye dava açmak istiyorsanız, hastanenin malpraktisden sorumlu olabileceğini de unutmamak gerekir. Hastanenin özel veya devlet hastanesi olması ise ayrı dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.

Doktorumun teşhis Koyamadığını kanıtlamak için ne göstermem gerekiyor?

Bir hastanenin yanlış tanı iddiasını desteklemek için yeterli ve yeterli kanıt sağlamanız gerekecektir. Bazı kanıt örnekleri şunları içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

  • Tıbbi kayıtlar;
  • İkinci bir görüş takip edilirse, sorumlu doktordan ve diğerlerinden doktor notları;
  • Tanık ifadeleri;
  • Fotoğraf veya video dokümantasyonu; ve
  • E-postalar ve Sesli mesajlar gibi yazışmaların kopyaları.

Eğer doktor veya hastane teşhis işleminde başarısız ihmalkar olduğunu iddia ediyorsak bu iddiaları destelemek gerekir. Ayrıca, ihmallerinin size ölçülebilir zarar verdiğini göstermelisiniz. Bunu yapmak için, bir doktorun sizi doğru bir şekilde teşhis etmesi durumunda, mevcut zararınıza maruz kalmayacağınızı veya bu kadar ciddi bir şekilde acı çekmeyeceğinizi kanıtlamanız gerekir.

Apandisit ile geldiyseniz bunun bir örneği olabilir. Doktorunuz bunu teşhis edemedi ve apandisitiniz daha sonra patladı. Zararınızın doktorun teşhis koyamamasından kaynaklandığını göstermeniz mümkündür.

Yukarıda bahsettiğim gibi, doktorun ihmalkar davrandığını da kanıtlamanız gerekir. Doktor ihmalkar davrandı:

  • Sorulması gereken bazı sorular sorulmadı.;
  • Kan testini uygun laboratuara göndermemek veya unutulması;
  • Hastalığınız için yanlış bir tanı koyulması; ve/veya
  • Aynı deneyime sahip benzer bir doktorun asla yapamayacağı diğer uygulamalar.

Vakaları teşhis edememe ile ilgili zorluklardan bazıları nelerdir?

Birçok nedenden dolayı teşhis edilemediğini kanıtlamak zor olabilir. Doktora ilk gittiğinizde yaşadığınız herhangi bir tıbbi sorun, derhal teşhis edilmiş ve tedavi edilmiş olsa bile, size biraz zarar verebilir. Bu nedenle, yaşadığınız zarar, doktor tıbbi sorununuzu teşhis etmemiş olsa bile gerçekleşmiş olsaydı, ihmallerinin size zarar verdiğini iddia edemezsiniz.

Doğru uzmanı görmemiş olabilirsiniz. Birden fazla vücut sistemi aynı semptomu verebilir, bu da bir durumu doğru bir şekilde teşhis etmeyi zorlaştırır. Ayrıca, doktordan kasıtlı veya kasıtsız olarak bilgi saklamış olabilirsiniz. Örneğin, doktora yanıltıcı bilgiler vermiş olabilirsiniz, bu da doktorun sorunu doğru bir şekilde teşhis etme yeteneğine yardımcı olabilir veya engel olabilir. Bunun bir örneği, doktora bunu yapsanız bile sigara içmediğinizi söylerseniz olacaktır. Doktor, akciğer kanseri veya diğer solunum yolu hastalıkları geliştirdiğinizi doğru bir şekilde teşhis edemeyebilir, çünkü araştırmalarını yanlış bilgilere dayandırırlar.

Ek olarak, doktorun veya hastanenin yükseltebileceği bazı savunmalar vardır. Bu savunmaların en yaygın olanı, hastanın kendi ihmali yoluyla yaralanmalarına katkıda bulunması nedeniyle hastanın yaralanmaları için yalnızca güvenilir olmadığını iddia ettikleri katkıda bulunan ihmal olacaktır. Bir başka yaygın savunma, yasal işlem yapma konusundaki zamanaşımının sona ermesi veya nedensellik eksikliğidir.

Yanlış Teşhis ve Yanlış Tedavi için Avukata İhtiyacım Var mı?

Bu davalardan önce hukuki  teşhisi yapmak çok önemlidir, mümkün olan en kısa sürede avukata danışmalısınız. Deneyimli bir ceza avukatı, davanızın gerçeklerini gözden geçirebilir ve davanızı desteklemek için yeterli kanıt toplamanıza yardımcı olabilir. Son olarak, bir avukat sizin adınıza bir dava açabilir ve gerektiğinde mahkemede sizi temsil edebilir.

İlgili Makaleler  :

Ziyaretçi Yorumları - 39 Yorum
  1. Gül dedi ki:

    Merhaba Kısaca özet geçip bilgi almak istiyorum Devlet Hastanesinin doktoru tarafından özel bir hastaneye sevk edildim yapılması gereken tedavi yapılmadı aksine yanlış tedavi uygulanmış gönderildiğim Özel hastanede Doktor diye tedavi yaptığını sandığım kişi de zaten Doktor değilmiş bunlardan dolayı da 20 gün sonra kalp krizi geçirdim Bir de üstüne bana yapmadıkların tedavi üzerine devletten 16 bin lira da para almışlar Şu anda dava açmak istiyorum ama nasıl nereye başvuru yapacağımı bilemiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Tedavinizin tanısı yanlış yapıldığını nasıl anladınız? Savcılık başvurusu ve tazminat davası açabilirsiniz

  2. Demet dedi ki:

    Merhaba, annemi nefes darlığı ve öksürük nedeniyle özel hastanede acile götürdük, sigara içtiği bilgisi ve tüm bilgiler verildi, tomografi çekip bronşit olmuş, koah var diyip hava verip geri gönderdiler. Bir iki ay sonra başka hastanede 4. Evre akciğer kanseri olduğunu öğrendik ve iş işten geçmişti kanser beynine sıçramıştı. Dava edebilir miyiz

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      dava açabilirsiniz.

    2. derya dedi ki:

      canım çok geçmiş olsun benim annem de oylr oldu..4.evre

  3. Yüksel a dedi ki:

    Merhaba, benim başımada benzer bir olay geldi… yardımcı olursanız sevinirim… 5 ay önce elime gelen kitle nedeniyle özel hastane doktoruna gittim ve iyi huylu kist denip kontrol edilmek üzere gönderildim 5 ay sonra aynı doktor biopsi yapmadan ameliyat dedi ama halen iyi huylu kist diye diretti. Ama başka bir hastaneye gittiğimde biopsi yapılıp meme kanseri olduğumu ve tümörün çok büyüdüğünü söylediler ameliyat oldum ve memeyi komple aldılar dava açsam kazanabilir miyim yardımcı olurmusunuz?

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Dava açabilirsiniz. İhmal varsa bu hususta önce doktorunuzla görüşmenizi öneririm.

      1. Murat Ç dedi ki:

        Merhaba 20 Günlük bebeğime 26.01.2023 tarihinde Eskişehir şehir hastanesi çocuk aciline götürdük. Bebeğim 4 gündür sürekli ağlıyordu. Acildeki doktor dışardan el ile muayene ederek karnında gazı var ondan ağlıyor diyip dışkı sorunu olmayan çocuğa lavman yaptı. Tanıyı dispepsi olarak girdi. Sonra biz ordan çıkıp eve geldik bebeğimin ağlamaları gittikçe arttı artık hiç susmuyor. Ağlaması hala devam ettiği için Ertesi gün oldu 27.01.2023 tarihinde akşam 8 civarı Eskişehir tıp fakültesi çocuk aciline götürdük. Ordaki çocuk acil foktoru kan idrar ve röntgen tahlilleri yaptı. Sonuçlar 2 saat sonra çıktıktan sonra doktor bizi bekleme salonundan yanına çağırarak çocuğumuzun yoğun bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğini belirtti. 1 2 gün daha tedavi edilemez ise böbreklerde hasara neden olabileceğini söyledi. Acil olarak hastaneye yatması gerektiğini ,Hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yer olmadıgı için şehir içinde boş hastanelere bilgi verilerek boş olan hastaneye şevkini istedi. 2 saat sonra özel ümit Hastanesi’nde yer bulunda 112 ambulansı ile bizim oraya sevkimiz gerceklesti. Çocuğum şuan ümit Hastanesi’nde yatarak tedavi görmekte. Diyeceğim şu dur ki bir önceki gün eliyle dışardan muayene edip birşeyi yok gaz var diyip Dispepsi tanısı koyarak eve gönderen şehir hastanesi acil doktorundan şikayetçi olup her türlü maddi manevi yaptırım uygulayabilme hakkımız varmı. Sağlık bakanlığına gerekli şikayet de bulundum. Hukuki süreç başlatabilirmiyim bunun için. Değerli yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim.

        1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

          Hukuki süreç başlatabilirsiniz.

  4. Bilal dedi ki:

    Mrb. Kızımı baş ağrısı duyma kaybı gibi nedenlerden dolayı özel bir hastaneye götürdüm. Ne çekildi. Beyin cerrahi pr. Dr. Xxx hiç birşeyi diye geri gönderdi. Üç ay sonra tesadüfen başka bir doktora başka bir muayene için gittiğimde MR A bakmasını rica ettim. Ve kızımda Tümör olduğunu üç ay sonra öğrendim
    Doktora tekrar gittiğimde bir şey olmadığını söyledi ve beni kovamaya kalktı. O sırada aynı hastanede çalışan ve tümör teşhisi koyan (rica üzerine ne sonuçlarına bakan) Dr geldi ve ona gösterdi. Aaa gexekten varmış dedikten sonra hastane kayıtlarındaki teşhisi güncelledi. Ama bende eski teşhisi var. Eğer diğer doktor teşhis koymasaydi Allah korusun üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik. Doktora veya hastaneye dava açabilir mıyız

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Dava açabilirsiniz tabiki.

      1. Yeşim dedi ki:

        Gunaydin.15gun once eşim ambulansla ozel hastaneye kaldiriliyor orda tahlil ve film cekilip.emes hastaligi var beyinde pirti var deyip agri kesici serum verilip gonderiliyor.ertesi gun devlet hastanesine gidiyoruz orda yapilan tektiklerde aurt damar yirtilmasi oldugu tespit ediliyor.dava acma hakkimiz varmi

      2. Meryem a dedi ki:

        Merhaba benim kızıma yanlışlıkla epilepsi teşhisi koydu prof dr üniversite hast. Ama panik atakmış 8,9 ay yanlış ilaçlar kullandı ve mahvetti çocuğu ilaçlar okul hayatı öyle bi sekteye uğradık ki hala uğraşıyoruz ne yapmam lazım ne yapabilirim

        1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

          Şikayetçi olabilirsiniz

  5. Furkan t dedi ki:

    1 sene once hastaneye gittim norolojiye doktor bana biseyimin olmadigini ilac yazamiycagini soyle ve 1 sene sonra ise gircegim sirada bana epilepsi ve uyku bozuklugu tanisi koydugunu ve 1 senelik rqporlu ilac yazdigini gorduk tazminat alabilurmiyim

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Direk tazminat alır mıyım gibi sorulara cevap vermiyorum. Burası para koparma sayfası değil. Sorunuzu doğru düzgün sorun. Tazminat davası açabilirsiniz.

  6. Tugba dedi ki:

    Merhaba kizima yanlış bir teshis kondu tedavisi olmayan bir hastalığı olduğu (mps3b genetik bir hastalik)kizimin zamaanla kazandığı becerileri dagi kaybedecegini (gorme gurume yemek yeme gibi becerilerini)hasstlaigin hızına gore heran olebilecegi bize soylendi simdi ise kızımda. Bu hastlaigin olmadigini ogrendik bize kizimin yuzde yuz bu hsataliga sahip oldugunu soyleyen hatta imzli kagit veren doktordan sikyaetci olabilirmiyim

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Olabilirsiniz

      1. Tugba dedi ki:

        Cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin

  7. Betül a dedi ki:

    Merhaba iyi günler ben 20 yaşındayım 4 sene önce bana adana şehir hastanesinde beyincik sarkması tanısı konuldu ve o sıralar çok kötüydüm heyete kadar çıktım ameliyat olacaktım bu tanı da sadece cerrahi müdahaleyle iyileşiyormuş bu seneki kontrolümde böyle bir rahatsızlığımın olmadığı söylendi ve onaylandı bugüne kadarki görmediğim tetkikler başka hastanede yapıldı ve gerçek açığa çıktı bana bu teşhisi koyan doktorları şikayet etmem mümkün mü

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Dava açabilirsiniz

  8. Selim dedi ki:

    Merhabalar, 3 ay önce şiddetli kalça ağrısıyla bir devlet hastanesi aciline gittim. (halı sahada kalçamın üstüne düştüm) tomografi ve röntgen çekildi, birşeyimin olmadığı 15 gün istirahat edersem geçeceği söylendi ve ağrı kesici yazılıp gönderildim. 1 hafta sonra ağrılarım geçmeyince yine acile gittim yine birşeyimin olmadığı söylendi ağrı kesici vurdular ve gönderdiler. Fakat 1 hafta sonra ortopedi doktoruna çıktım ki en son acilde ki doktora beni ortopedi ye sevkedin dediğimde birşeyin yok sevkedemem demişti oysaki kalçamda kırık varmış ve ayağım 4 cm kısalmış ve geçen süre zarfında kemik kırık olduğu için kan akışı durmuş ve özelliğini kaybetmiş üniversite hastanesinde ameliyat oldum ve protez takıldı kalçama benim burda doktoru ve hastaneyi dava etme hakkım var mı? Teşekkürler

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Bir ihmal varsa ki anlattığınıza göre yanlış teşhis konularak kayıp yaşamışsınız. Hukuki süreç başlatılabilir.

    2. Muhammet d dedi ki:

      Merhaba.Elim bahçede kesildi komşum devlet hastanesine götürdü birşey yok diyip elimin üstüne dikiş atıldı eve gönderildim 10 gün sonra kontrole gel dediler ben hergun ağrıdan duramadim git gel yaptım 10. Gün alçıya aldılar 1 ay alçıda kalıcak dediler tekrar hergun ağrıdan duramadim baş parmağım simsiyah olmaya başladı tekrar gittim birşey yok dediler 28! Gün boyunca böyle çektim sonunda dayanamadım özel hastaneye gittim el mikrocerrahina tendon ve sinirler kopmuş bileğime kaçmış acil ameliyata alındım 8 ay calisamadim suan elimde güç yok %8-10 kayıp var dava hakkım ve tazminat alabilirmiyim ?

      1. Rukiye dedi ki:

        Aynı olay başıma geldı iş kazası geçirdim iş yeri devlet hastanesine gönderi dikiş artı doktor 3 gün rapor verdı sonra çalişabilirsin dedı. Elim dikişli çalıştım agrım dinmedi başka hastaneye gıtytım tenton kesilmiş yarın ameliyat olacağım doktoru şikayet edeceğim siz nasıl bir yol izlediniz

  9. Melis y dedi ki:

    Merhaba nisan ayında başlayan kaşıntım İçin Haziran ayında özel hastaneye gittim kan testi yapıldı alerjim çıktı kanda alerji hapları alerji iğnesi tedavisine başlandı hiç bir fayda görmedim artık kortizon tedavisi başlayalım dedi bende farklı bir doktora gittiğimde bana sosyete uyuzu olduğumu söyleyip verdiği 3 günlük tedavi ile aylar süren kaşıntımdan kurtuldum ilk gittiğim doktor yanlış teşis yanlış tedavi uyguladı ve ona gittiğimde bulguların o yönde olmadığını söyleyip sorumluluk kabul etmedi nasıl bir yol izleyebilirim

  10. Günde dedi ki:

    2008 den bu yana doktorlar epilepsi tehşizi koydu ilaç kullandım engeli raporu bile verdiler yeni gttdim doktor sadece egg cekti sağlısın ilaçları bırak dedi ilacımı yazmadı birkere gördü hastaya başka tetikler yapıp araştrılmasnı istedim kabul etmedi gerek yok dedi bir tanesini icmedim dokturu dinletim uzun süre nöbet gecirdim doktoru şikayet ettim delinin yok dedi birşey yapasın dedi gelme dedi birdaha yanlış tehşisizi koydularsa napam lazım ne gibi yol izlemem gerek sağlılı olsam niye hastalanıyorum

  11. Murat k dedi ki:

    Samsun merhaba özel bir hastane de 5 yıl önce yanlış teşhis konuldu ve az daha canımdan olcaktım şikayet etme şansım varmı halen Okadar da para yedirdik okumuş bilmiş doktora yazık günah vatandaşa parayamı yansak yanlış teşhisemi yoksa canımızdan olacağımıza mı 🤫

  12. Aynur dedi ki:

    Merhabalar oğlum 2 yas 2 aylik premature dogumundan itibaren takipte olan hastanemizde yasadigim bir olay hakkinds bilginize ihtiyacim var. ağir kronik akciğer hastasi olmasi ve surekli makinalarla yasayabilen bir cocuk olmasina ragmen surekli gozetimde ve ben ozellikle son 4 ay icinde surekli sikayetlerimle doktoruna goturdum bolum bolum gezdim kitlesi var kilo alamiyor halsiz gelisimi durdu vs. karindaki sisligine cocuk cerrahi bolumu doktoru gaz sıkışması var diyip yolladı aynı hastanede tesadüfen özel mama yazfirmak icin gittigim gastroentroloji doktoru cocugumda 4.evre karaciger tanisi koydu ve yogun bakima alindi acilen ve hala ylğun bakımda . şikayet edebilirmiyim. Devlet hastanesi bu arada

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Şikayat edebilirsiniz tabiki. Geçmiş olsun.

  13. Ayhan dedi ki:

    Annem 2021 mayıs ayında ic hastalığı dahliye doktora götürdüm kan tahlili yaptılar tekrar doktora gittim ve bana anne tansiyon ilacı verdi aradan 1. 5 yıl gecti annem rahatsızlandı tekrar aynı doktor götürdüm ayak serçe parmağında yaracıktı test yaptılar şeker 529 cıktı şeker komasına girmiş 1. 5 yıl. Önceki kan tahlili kontrol ettim şeker 450 yane doktor ozamanlki tahlili baksaydı bugün annem bunları yaşanmazdı ve şu an hiperbarik tedavisi görüyor ayda 7500 TL veriyoruz ve e nabızda bunlar görülüyor ne yapmam gerekiyor

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Doktorun ihmalinin varlığı söz konusuysa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ancak yine de detaylı olarak bir avukatlık bürosuyla görüşmeniz yerinde olur.

  14. Binnur m dedi ki:

    Merhabalar..Sürücü belgemi değiştirmek için aile hekimine gittim bana parkinson teşhisi konduğunu söyledi.. Ben de huzursuz bacak sendromu var.. Daha sonra devlet hastanesine nöroloji bölümüne gittim bana teşhis koymuşsunuz neden söylemediniz dedim.. Doktor kayıtlara baktı 2015 yılından beri biz bakmışız böyle bir teşhis koymadık dedi..Muhtemelen sağlık ocağı dr kayıtlara öyle geçmiş dedi. Bu durumda ben aile hekiminden şikayetçi olabilirmiyim..

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      Kasıtlı bir hata olduğunu düşünmüyorum. Öncelikle ilgili doktor ile görüşüp sorunu çözmeye çalışırsanız daha iyi olur. Sorun çözüme kavuşmazsa şikayetçi olursunuz

  15. Ömer dedi ki:

    Merhaba,11.01.2021 tarihinde oaikiyatriye gitmistim beni dahiliyeye yönlendirdi Birgun sonra dahiliyede bana karaciger yaglanmasi vitamin eksikligi tanisi koydu fakat psikaytri anksiyete tanisi koymus ilac yazmamis.elimde butun raporlar mevcut psikiyatri tanisindan dolayi askeri sinavdan elendim ne yapmam gerekiyor?sizin basarili bir avukat oldugunuzu duydum tesekkur ediyorum simdididen

    1. Avukat Tevfik YILDIRIM dedi ki:

      psikiyatri doktoru ile acil görüşün.

  16. elif dedi ki:

    merhaba efendim.1 yıl önce baş dönmesi şikayeti ile nöroloji doktoruna başvuruda bulundum.mr ve eeg grafilerim çekildi.sonucların normal olduğu söylendi.vertigo teşhisi koyduğunu belirtti.1 hafta önce sağlık raporu almam gerekiyordu.başvuru yaptığımda aile hekimim vertigo tanısının yanı sıra epilepsi tanısı konduğunu söyledi.e nabız üzerinden kontrol ettiğimde bemnde gördü.şuanda sağlık raporu almaıyorum ve epilepsi hastası olmadığımı kanıtlayamıyorum.doktor hakkında şikayet başvurusu yapabilirmiyim.

  17. volkan dedi ki:

    merhaba

    devlet hastanesinde sadece canlı sprem sayımı ogrenmek için muayne oldum daha sonra vazgeçip örnek vermedim aradan 4 yıl sonra tesadüfen e nabızda kontrol ederken bu doktorun tarafıma N-46 ERKEK İNFERTİLİTESİ TANISI yani kısırlık teşhisi koydugunu ve enabıza kayıt dustugunu farkettim şuan 2 cocuk babasıyım ve doğal yollardan edindim cimere şikayet kaydında bulundum doktor ön tanı olarak koydugunu daha sonra testler için muayeneye gelmediğini belirtmiş bu doktora tazminat davası acmak istiyorum açarsam kazanma sansım nedir ve ne yollar izlemeliyim

  18. FİKRET dedi ki:

    Merhaba doktor bana yanlış tanı koydu nereye şikayet edebilirim ya da dava açabilir miyim?

Bir Yorum Yazın

Hukuki Danışmanlık Ücretlidir. İletişim ve Randevu için arayabilirsiniz.
× Whatsapp